duminică, 22 septembrie 2013

Scriitorul zilei: Alice Botez, n. 1914
http://ilazu.blogspot.ro/2012/09/scriitorul-zilei-alice-botez-poezia.html 
Alţi scrtiitori din Calendar:
Augustin Buzura, n. 1938. Un mare scriitor român la 75 de ani !!!
Citeşte acest articol din Jurnalul Naţional - mărturisiri emoţionante, înmărmuritoare ale marelui scriitor, la Aniversară:
http://jurnalul.ro/calendar/astazi-e-ziua-ta-augustin-buzura-651771.html

Poezia zilei : Ilie Constantin
Scribul subteran

Dintr-un garaj subpământean din Paris
 mă uit la cer
şi-mi vorbesc într-un amestec de limbi
ca un aievea turn al lui Babel.

Iată-mă sub cerul cel mai nebun
cel mai nestatornic din lume,
unde norii au ancore lungi -
aruncate la întâmplare, ele se înfig
adânc în inimă, pe totdeauna.

Visele nu vor să mă urmeze,
zăbovesc în trecut.

Totul mă sfâşi aici, trecutul
e o fiară la pândă, care tot sare
spre săracul, subteranul şi bolnavul de orgoliu -
aiuritul scrib în aşteptare.

(din Poezia românească din exil, Ed. ICR, 2006)

Lidia Lazu : Trei cântece pe Acropole:


acropole 1:

acropole 2:

acropole 3:


Ion Lazu -  O pagină de Jurnal, 1994

25 mai 94. L. vine cu o veste foarte bună din oraş, peste care bucurie se bagă A., care a luat un 10 la lectură. L. s-a văzut cu Lucia Negoiţă pe care a convins-o să facă o emisiune la Muzeul Ţăranului şi alta cu studenţii de la Pod, iar ideea emisiunii să fie că poeţii basarabeni scriu în cea mai curată limbă românească. I-a spus, la despărţire: Am telefonul, o să vă filmez mai repede decît aţi crede. Probabil vrea o emisiune pentru 28 iunie, ocuparea Basarabiei de ruşi. Mai zilele trecute s-a văzut la sala Radio cu Dan Nasta şi acela i-a promis că vine la studioul Ludovic Antal. Idem Lucia Mureşan, care se miră că nu a fost invitată data trecută. Ar fi pentru Lidia o şansă, oricît de întîrziată, de a se manifesta deplin.La birou vine aproape zilnic A.B., de la Institut; dup[ plecarea ei Jeni N. o tratează de nebună: umblă prin toate birourile şi bîrfeşte pe toată lumea. A.B. vine aici pentru că nu suntem în competiţie, crede Angela. A.B. spune că e în căutarea unui protector, că s-ar mărita în Australia, citeşte anunţurile matrimoniale. Totuşi, experienţa cu prof.univ. din Capetown i-a dat o idee. Venind vorba de reviste porno, Nana spune că nu-i place să se uite la aşa ceva. Atunci eu, ca să mă amuz, îi vorbesc despre fiorii erotici pe care ţi-i dă intrarea într-o peşteră, într-o galerie de mină şi alte aiureli ce-mi vin pe loc în minte. Angela îmi spune că după ce am ieşit, Nana ar fi întrebat-o : Chiar face L. toate prostiile de care zice? Iar ea i-a răspuns: De ce nu, că doar are nevastă tînără...

Zebrele au dungi diferite, fiecare specie se distinge de celelalte. Un fel de amprente... cu care chiar se aseamănă... vizibile de la mare distanţă...

La televizor aflu că Universitatea Cambridge a primit mai multe premii Nobel decît marea Rusie, samaia v mire...

Cernobîl, morţi 9.000, contaminaţi 50.000.
 

Cărţile din bibliotecă : Augustin Buzura, Alice Botez.
























ion lazu - Fotografii de sezon , statui noi în Parcul IOR 










3 comentarii:

  1. Ciudate alcătuiri... Unele, chiar ca nuca-n perete, precum ceea ce s-ar fi dorit un cal cabrat. Pentru bazaconii se află bani, pentru Memoriale, ba - c-aşa-i în rrromânica.
    Păcat de frumuseţea Parcului.
    Un (încă) admirator al acelei opere în care Natura şi Omul au colaborat aproape perfect.
    Culai

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam aşa stau lucrurile: bani sunt pentru cultură, în ansamblu, nu atâţi câţi ar fi necesari, desigur... însă din păcate nu se găsesc bani pentru Memorialul scriitorilor încarceraţi. Chiar asta le-am spus la şedinţa de alegeri de la Filiala proză: numai în ultimele 2 săptămâni au mai apărut în IOR 6 statui. Mă gândesc să postez pe blogul acesta textul Programului pe care îl anunţasem la Alegeri. Surpriza a fost că totuşi, interimarul de la Filială nu l-a postat pe site-ul nostru. Iar la alegeri nu am reuşit să pronunţ decât 2 fraze, fiind planificat ultimul vorbitor. Dar nu mă spariu eu dintratâta!
    Devotat, Lazu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să înţeleg că ai candidat, ori ai sugerat îmbogăţirea programului vreunui candidat şi cu niscai concreteţuri, nu doar blabla?

      Ștergere