marți, 12 ianuarie 2016



Ion Lazu - O pagină de Jurnal american, 2008


A doua zi mergem la biserică, unde se adună  comunitatea de români.  Are loc recitalul Lidiei, al patrulea, ultimul și cel mai briant. Eu fac poze pe cât se poate, pentru că bateria aparatului de filmat nu s-a încărcat, cu toate că a stat în priză peste noapte - şi pierd astfel ocazia să fac a patra filmare.
Totul la maşină, ancorez ecranul, căci Jerry s-a lăsat păgubaş după ce la primul recital încercase să lege şi el, pe partea lui şi nu a reuşit nicicum. Adevărat artist, deci neîndemânatec cât cuprinde. Nici o iniţiativă în treburile gospodăreşti, în afară de barbeque nu se bagă, nu bricolează. La Cambria, la Carmel, se mira că eu găsesc pe plajă diverse lucruri de efect.

Plecăm spre San Francisco, să dăm o tură şi să ne lansăm apoi spre casă. Prin Oakland, mereu cu apele golfului S.F. Bay în stânga noastră - şi cândva, de pe un promontoriu ne lansăm pe teribilul Bay Bridge, lung de vreo 8 km, dacă nu mai mult, înalt mult deasupra apei şi ancorat cu cabluri spectaculoase, umbrele lor răpăie în parbriz, eu încerc să fac din viteză poze cu marele oraş, cu insuliţele, cu... Nu este un pod rectiliniu, ci oarecum în arc cu săgeata spre nord-vest, iar dincolo de mijlocul construcţiei pilonii se sprijină pe Treasure Island, o ditamai insulă, nelocuită; apoi în stânga rămâne insuliţa Yerba Buena şi trebuie să-mi concentrez atenţia pe partea dreaptă, căci este impresionantă imaginea zgârie-norilor – aici să te opreşti, pe marginea podului, la înălţime ameţitoare deasupra golfului şi să tot faci poze, chiar dacă eşti convins că s-au făcut deja, într-o sută de ani, mii şi mii de poze, multe dintre ele figurând pe ilustrate, pliante, reclame, în cărţile turistice etc. 
Va urma 


Ion Lazu - Recital Lidia Lazu : Blaga I want to Dance!, la Hayward, California







 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu