joi, 24 octombrie 2013

Scriitorul zilei: Cornel Moraru   http://ilazu.blogspot.ro/2012/10/festivalul-bucuresti-mon-amour-ziua_3715.html
Andrei Mureşanu, m. 1863


Poezia zilei
Ion Lazu:  Cântec mut

Lui Pan Izverna 

I-am văzut gutuiului floarea,

Gutuii i-am simţit gustul.

Să părăsim locul, sună plecarea,

Îmi spune sufletul, justul.



Va înflori poezia mai rar –
Sunt brânduşi de toamnă, destule.
Trece-n alţii suflul temerar.
Tu începi să strângi mere pătule.

Brumă în zori. Munţii vineţi.
Cerul adună o ploaie neplânsă.
Toate-s în faţă, precum susţineţi.
Vremea e bună. Vremurile însă.
Oraşul Victoria, 1986



Ion Lazu - O pagină de Jurnal, 1994 
13 nov.’94. Am dat articoul Maniu şi la Dreptatea; fiind cam lunguţ, poate îl publică în două numere.
Urraaaa! Am obţinut de la Mircea Ciobanu o prezentare faină a poemelor Lidiei şi o selecţie de 15 din cele 30 poezii date spre lectură. Mare bucurie şi relaxare. Dar caseta video n-o văzuseră, fiind şi ei foarte ocupaţi; am luat-o şi Lidia a dat-o dnei Sanda Manu, care şi ea umblă cu amînări. Mai e o săptămînă şi se face anul de la primul spectacol al Lidiei la Muzeul Ţ.R., ce anevoie ne mişcăm! Cu M. C. despre D. Alexandru, zice: Nu m-am împăcat cu moartea lui nea Mitică. Scrie pe genunchi, pe o scîndurică. Corecta ultimele pagini la Convorbiri III, pe care urma să le transmită prin fax la Versoix. M. C. ar vrea să republice opera lui D. Alexandru, toate manuscrisele fiind la el, cum şi ştiam, luate la înmormîntarea prietenului nostru comun.
Am dus prezentarea şi selecţia Constanţei Buzea şi a reieşit că are deja multe numere completate. Pe 15 februarie, îi zic, atunci e ziua Lidiei – şi C. B. promite.
Tot vineri 14 am înregistrat cu E. Lucan şapte poezii pentru Almanahul literar din 28 nov. Am fost cam emoţionat dar Lucan a zis că nu strică; îmi va ticlui şi o prezentare după textul de la Slatina, menţionînd că grupajul face parte din volumul în lucru la Cartea Rom.
14 nov. 94. Între jurnalul unui om mic şi cel al unui om mare există foarte multe asemănări de amănunt şi o singură deosebire, cea indicată de cuvintele: mare-mic.
Ieri şi alaltăieri, fiind foarte frig şi vînt afară, stăm în casă, şi bat la maşină Jurnalul 1980, Scene din viaţa literară; chestiunea e că, pe contrapagină se adunau alte însemnări pe care acum nu ştiu cum să le integrez. 
Va urma

Fotografie recuperată de pe Pixer



Cărţile din bibliotacă:
Suntem înştiinţaţi că astăzi, joi, 24 octombrie se lansează la Iaşi o nouă carte de eseuri a scriitoarei Magda Ursache: "Comunismul cu rele şi rele"

FINAL COPERTA MAGDA U COMUNISMUL.jpg


Lansare unei impozante cărţi de sonete la Rotonda MNLR: Th. Răpan - FIIND, 365+1 iconosonete, cu fastuoase ilustraţii.
Au vorbit: Dan Mircea Cipariu, Radu Cârneci, Vasile Ghinea, Carolina Ilica, Geo Călugăru, Petru Solonaru, Florea Burtan, editorul Mihai Dulu, Nicoleta Milea, Ion Dodu Bălan, Vladimir Alexandrescu. A citit un număr de 12 sonete actorul Eusebiu Ştefănescu. A urmat un microrecital al cantautoarei Alexandrina Chelu. Sala arhiplină; susţinători din Teleorman, inclusiv o echipă a televiziunii din Alexandria; de la Oradea, din Bucovina şi Basarabia, de la Rm. Sărat; bucureşteni, cenaclişti, scriitori: Paula Romanescu, Tatiana Rădulescu, Simona Cioculescu, Monica Mureşan, Florica Ceapoiu, Andana Călinescu, Mihai Prepeliţă, N.D. Fruntelată, Ion George Enache, Ion Alexandru, Florin Iordache etc.

Vasile Ghinea, Radu Cârneci, Mihai Dulu, Petru Solonaru, Geo Călugăru, Theodor Răpan, Dan Mircea Cipariu



Florea Burtan

Eusebiu Ştefănescu




Alexandrina Chelu


Sesiune de autografe...































Fotografii de scriitori...Magda Ursache, alegeri 2009.

Un comentariu:

  1. Iubite Prietin, Te rog să vezi ce-i cu pozarea pozelor de la alţii primite, că nu se văd pe al Domniei-Tale blog.
    Poate nu le-ai bibilit unde le place.
    Cît despre Doamna MagdaU, vei şti că a primit cu vizibilă plăcere Anturium-ul de la doi-noi, depunîndu-l apoi în apropierea micului altar de pe servanta salonului, aşa încît Bătrînul să-i admire cîrmîzul, cu ochi-i albaştri... La o pală de aer, chiar i s-a înclinat, dar iute l-am adus în poziţie. De aia, ne-a şi ocrotit peste tot pe unde am hălăduit.
    Culai, Bre - fulgerat de combinaţia de flori de piatră pe care sigur doar Lidia le-a putut măiestri, Măiastra!

    RăspundețiȘtergere