luni, 21 noiembrie 2022



BEN TODICĂ - Din abis în divin și invers


O nouă carte a fulminantului condeier de la antipod: Ben Todică din Melbourne, Australia, ajuns acolo printr-o aventură teribilă, cu punct de lansare în Ciudanovița, localitatea minieră din sudul Banatului, pe la începutul anilor 80 și devenit prin rîvnă, talent și fervoare un promotor la nivel planetar al românismului. 

O carte tipărită la Iași, de harnica și generoasa editură PIM, cu o Prefață de Nicolae Mățcaș, prof. univ. dr. din Chișinău; sub redacția doamnei Vasilica Grigoraș, care a avut amabilitatea să ne expedieze cartea prin poștă.

Țărișoara, neamul cel românesc, dulcea limbă strămoșească, cultura, datinile, obiceiurile, folklorul, doinele de jale... TOATE VIBREAZĂ LA COTE MAXIME ÎN ABORDĂRILE PRIETENULUI NOSTRU ROMÂNO-AUSTRALIAN. 

CITIȚI-L. ASCULTAȚI-L. URMĂRIȚI POSTĂRILE SALE ZILNICE PE INTERNET.

Un om falnic, de toată isprava, dar încă mai mult: un suflet mare și plenar, precum România din vechile-i hotare. Un om cu care am intrat în legătură internaută, prin mijlocirea inegalabilei noastre prietene californiene prof. univ. dr.  Ileana Costea, care nu se putea să nu-l fi remarcat pe numitul Ben Todică, dacă tot a bătut cele cinci continente, țară cu țară, oraș cu oraș, în căutarea românilor risipiți peste tot în lume, dar rămași în sufletul lor tot români - și nu oricum, ci oameni remarcabili,  stârnind respectul și admirația celor care i-au cunoscut. 

 Vivat, Crescat, Floreat !


 





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu